КОВИД 19 ПОНОВО У ЕКСПАНЗИЈИ

Ковид 19 амбуланта Дома здравља из дана у да бележи све већи број првих прегледа.

У последња 24 часа, у КОВИД амбуланти Дома здравља, прегледано је 115 пацијената. Од 12 ПЦР тестова седам је позитивно на КОВИД 19. Антигенским тестом тестирана су 54 пацијента – позитиван је 21.

Према речима лекара у КОВИД амбуланти др Сунчице Максимовић, у последњих неколико дана дошло је до изједаначавања првих и других прегледа. Клиничка слика је блажа него у јеку пандемије, али је никако не треба олако схватити, већ се са појавом првих симптома треба јавити лекару, како би се обавили адекватни прегледи и испоштовала КОВИД процедура – рекла је др Сунчица Максимовић:

Кашаљ, болови у грлу, општа малаксалост, болови у костима и кичми, повишена температура – све су то симптоми са којима нам се тренутно јављају пацијенти, који су у највећем броју случајева позитивни на КОВИД 19 – рекла је др Сунчица Максимовић.

Она је напоменула да се јављају и пацијенти који су прележали КОВИД. Посебну пажњу на симптоме треба да обрате лица старија од 65 година.

Најгоре је чекати. Онда може доћи до нежељених компликација – рекла је др Максимовић. Изолација за све пацијенте је седам дана, уколико лекар из неког разлога не продужи период изолације, што се обично констатује на контроли пацијента – нагласила је др Сунчица Максимовић.

Вакцинални пункт у Дому здравља ради. Према речима др Максимовић број заинтересованих грађана за вакцинацију расте. КОВИД је поново актуелан и грађани се вакцинишу, неки и по четврти пут – рекла је др Максимовић:

Препорука лекара је да се са ковидом не треба играти већ се по појави првих симптома треба јавити лекару, како би лечење било адекватно и успешно.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП