НОВА ФОНТАНА У НОВОЈ ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ

Фонтана са уређеним стазама, зеленим површинама и новим парковским мобилијаром, од сада красе најуже градско језгро у Ћуприји стварајући складну амбијенталну целину са реконструсаном Улицом Рада Симоновића. Вредност комплетне инвестиције је око 32 милиона динара, а према речима Дејана Ристића, директора ЈКП “Равно 2014”, очекује се да коначна вредност радова буде 15 одсто мања од планиране.

Задовољан сам изведеним радовима и комплетним изгледом нове пешачке зоне. Замисао је била да у самом срцу града створимо један модеран комплекс који ће у будућности бити део амбијеталне целине новог градског језгра, каже Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”. Техничко пуштање фонтане у рад је успешно обављено, будући да је њен систем програмиран тако да у одређеним временским интервалима мења јачину и висину прскања млазница, редослед њиховог активирања, боју светла и водених игара. У наредних неколико дана ћемо видети како то функционише. Биће ту сигурно неких дотеривања, пре свега висине млаза и водених игара.

Очекује се да у наредном периоду буду настављени радови на уређењу Трга сећања на НАТО агресију, чије су сређивање зауставили нерешени имовинско-правни односи.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП