НОВА ГОДИНА – НОВИ ИНВЕСТИТОР

У сали општине Ћуприја одржана је годишња конференција за штампу, на којој су се новинарима Поморавских медија обратили Нинослав Ерић, председник Скупштине општине Ћуприја и Јовица Антић, председник општине Ћуприја. Оба саговорника оценила су 2021. годину као веома успешну по питању извршења буџета, које закључно са данашњим даном, износи милијарду и 200 милиона динара, што практично значи да је од 2013. године до данас, буџет општине Ћуприја утростручен.

Привредни развој општине усмерен је на долазак нових инвеститора који ће своје производне базе лоцирати на простору Индустријске зоне “Добричево”. Након пуштања у рад производног погона фабрике “СМП аутомотив” која тренутно запошљава око 500 радника, почетком године очекујемо долазак још једног великог инвеститора, кинеске компаније “Нингбо Корели Тех” која планира изградњу производног погона на 10 хиљада квадрата. У погону компаније “Фека” посао је пронашло око 150 радника а за улагање у највећој Индустријкој зони у Поморављу, заинтересоване су компаније које већ у старту траже простор од 200 хектара.

Инфраструктурно опремање Индустријске зоне биће заокружено изградњом саобраћајнице која ће се протезати паралелно са аутопутем а у чију ће изградњу Република уложити око 6 милиона евра. Након пола века, комплетно ће бити реконструисан путни правац Деспотовац – Ћуприја, а инвестиција вредна је 983 милона динара биће покривена средствима из Републике, додао је Нинослав Ерић.

Годину пред нама отвориће радови на урбанистичком и инфраструктурном уређењу градског језгра, изградњи пешачке зоне од улице Анђе Ранковић до Карађорђеве и фазна изградња трга иза Меркатора, који ће носити име Стефана Првовенчаног. Од Нове године крећу радови и на изградњи трга и спомен фонатане, у знак сећања на НАТО агресију и дугоочекивани радови на изградњи тротоара у улици Цара Лазара, која ће након комплетне реконструкције и изградње разделних острва, добити изглед булевара.

Јовица Антић, председник општине Ћуприја захвалио се новинарима на успешној сарадњи и праћењу рада локлане самоуправе као и на  објективном извештавању са свих важних догађаја који су током године организовани.

Протекла година је била пуна изазова али гледано са ове дистанце, можемо да се похвалимо значајним постигнућима у домену нових инвестиција као и плановима за предстојећу 2022. годину. Започели смо велики број инфраструктурних пројеката, који ће свој коначни исход имати током наредне године. Ту пре свега мислим на реконструкцију зграде 22. децембра, Прве месне заједнице као и почетак радова на изградњи два нова продајна објекта. Оно што ће обележити наредну годину јесте долазак новог инвеститора и отварање нових радних места, нагласио је председник Антић.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП