НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА БРЖИ РАСТ ОПШТИНЕ

На Свечаној седници Скупштине општине Параћин, одржаној поводом Дана општине, уручена су признања, захвалнице и новчане награде појединцима, установама и удружењима за остварене успехе али и пружену помоћ општини током борбе са пандемијом корона вируса. Пре саме доделе признања, председник општине Параћин Владимир Милићевић, присутне је подсетио на бројне инвестиције које су реализоване у претходном периоду у различитим областима, али и најавио нове, капиталне. “ До краја године очекује се завршетак пута Сење-Сисевац и пројектовање пута Сисевац-Грза а вредност радова је око 500 милиона динара. Више од 300 милиона динара биће утрошено на комплетну реконструкцију ОШ “Радоје Домановић”. Наредне године, биће покренут пројекат “Чиста Србија” у оквиру ког је планирана изградња нове канализационе мреже на територији општине Параћин у дужини од 138 километара са изградњом 3 нова постројења за прераду отпадних вода. Овај капитални пројект за општину Параћин подржаће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, најавио је у свом обраћању председник општине Параћин Владимир Милићевић.

Поред свих инфраструктурних пројеката и интензивирања активности у циљу смањења незапослености, кроз нове инвестиције обезбедићемо услове за бржи привредни раст општине. А што је најважније, отвориће се нова радна места за наше грађане. Општина Параћин активно преговара са 4 велика инвеститора који би у наредном периоду инвестирали у нашу индустријску зону.

Ове године додељено је више од 30 признања, плакета и захвалница појединцима и колективима као и 6 постхумних плакета града. Међу награђенима су здравствени колективи, медицински радници, представници “Србија воде”, представници Цркве, успешни млади спортисти, ученици, млади музички таленти, глумци, и представници успешних фирми и компанија. У пригодном културно уметничком програму наступили су Милица Илић, оперска певачица, оркестар Школе за основно музичко образовање “Миленко Живковић” и КУД “Спасовдански вез” из Дреновца.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП