НОВЕ МЕРЕ У ЋУПРИЈИ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА

Због актуелне епидемиолошке ситуације, oпштински Штаб за ванредне ситуације на првој ванредној седници донео је низ нових мера:

1. Због ванредног стања затварају се сви продајни и услужни објекти (кафићи, кафане, ресторани, фризерски салони, продајни објекти широке потрошње на територији општине Ћуприја), сем објеката прехрамбене намене и апотека. Сви власници прехрамбених објеката и апотека у обавези су да запосленима обезбеде заштитна средства и опрему, а у ове објекте не сме истовремено да уђе више од пет људи.

Угоститељски објекти који припремају храну могу да раде кућну доставу хране од 05 до 20 часова, уз обавезно поштовање хигијенско-санитарне заштите.

2. Све фирме на територији општине Ћуприја треба да поштују одлуку да мајке деце до 12 година обављају радне обавезе од куће.

3. Задужује се Црвени крст Ћуприја да Штабу за ванредне ситуације достави податке о количини и саставу пакета суве хране које имају у магацину.

4. Због забране изласка пензионера и њихових потреба за храном, општини Ћуприја налаже се да обезбеди суве оброке и дезинфекциона средства, и иста преко волонтера достави пензионерима и социјално угроженим категоријама којима је оваква помоћ неопходна.

НАПОМЕНА: По прописаном радном времену ће радити и специјализовани продајни објекти са храном и лековима за животиње.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП