НОВИ АСФАЛТ НА УЛАЗУ У ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ И ТЕРЕКОВО НАСЕЉЕ

Деоница регионалног пута Ћуприја-Параћин у зони Техничке школе, дуга 600 метара, биће пресвучена новим слојем асфалта. Радове изводи Предузеће за путеве “Крагујевац”, а реализују се у оквиру пројекта обезбеђења и уређења зона око школа који је иницирао Савет за безбедност саобраћаја општине Ћуприја.

Безбедност у саобраћају императив је за све учеснике, а нарочито за ђаке. Један овакав пројекат већ је реализован у Супској, а након Техничке школе на ред долази основна школа у Јовцу. На овом делу пута проширена је саобраћајница и изграђена су два аутобуска стајалишта са приступним пешачким стазама. Уз помоћ видљиве хоризонталне и вертикалне сигнализације, постављањем платформи за успоравање саобраћаја и дигиталних мерача брзине, безбедност подижемо на виши ниво”, каже председник општине Ћуприја Нинослав Ерић. 

Санација коловоза на овој деоници обухвата и подручје на улазу у Индустријску зону и Тереково насеље. Сем што ћемо успешно неутралисати саобраћајно “уско грло” на коме су се често дешавале незгоде, повезаћемо Индустријску зону са државним путем, а то има немерљив привредни значај – додаје председник Ерић.

“Локална самоуправа општине Ћуприја има одличну сарадњу са “Путевима Србије”. Захваљујући тој сарадњи средили смо улаз у наш град из смера Параћина, а током ванредног стања новим слојем асфалта пресвучен је Моравски мост.”

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП