ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ “RAVANELIUS”

У Ћуприји ће од 4. до 6. јула бити одржан фестивал музичке изузетности „Ravanelius. Као јединствен фестивал у Ћуприји али и у околини, имаће за циљ промоцију класичне музике и развијање љубави према овом музичком правцу. Организатори фестивала су Установа културе Ћуприја и Школа за музичке таленте, а покровитељ Општина Ћуприја. Фестивал ће у премијерном издању имати ревијални и едукативни карактер.

Фестивалски програм почиње едукативном радионицом “Како се слуша концерт” која се одржава 4. јула од 12 сати у сали ШОМО “Душан Сковран”.  Свечано отварање фестивала заказано је за 21 сат када на овој сцени наступају Велики оркестар Школе за музичке таленте и виолончелиста Драган Ђорђевић.

Наредног дана у сали ШОМО “Душан Сковран“ у термину од 10-13 часова и од 17-19.30 часова биће одржана радионица “Дечији композиторски атеље” коју ће водити композиторка Ирена Поповић Драговић, а у 21 сат уследиће концерт камерне музике са извођачима Романом Симовићем и Робертом Лакатошем на виолини, Лазаром Милетићем и Миленом Симовић на виоли, виолончелистима Драганом Ђорђевићем и Марком Милетићем, као и пијанистом Владимиром Милошевићем.

Завршног дана фестивала радионица “Дечији композиторски атеље” биће одржана у истим терминима, а за финале премијерног издања фестивала “Ravanelius” организатори су припремили концерт оркестра “Camerata academica” из Новог Сада и солисте на виолини Романа Симовића, на отвореној сцени Школе за музичке таленте, који почиње у 21 сат. 

Улаз за све догађаје је бесплатан, а карте се могу набавити у холу ШОМО “Душан Сковран”, од 13-16 и од 17-19 сати. 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП