НОВИНАРСКА ХРАБРОСТ

Наша је нужна потреба да очувамо сећање на новинаре који су страдали у ратним и мирнодопским околностима, да очувамо сећање на њихов професионализам, на њихово родoљубље и да испунимо обавезу коју имамо према њима – рекао је Дејан Ристић, министар информисања у Влади Републике Србије. Нама је правда потребна и верујем да ћемо у најскоријем року, сви заједно дочекати испуњење и права и правде – закључио је министар Дејан Ристић.

Након расписаног конкурса жири за доделу награде, кога чине представници Новости, УНС-а, НУНС-а, локалног медија и породице Пантић одлучио је да овогодишња добитница буде Слађана Зарић, новинарка РТС, ауторка више документарних филмова, од којих су многи награђивани на домаћим и иностраним фестивалима.

Милан Пантић је жртвовао свој живот за оно што је новинарима најсветије, а то је истина – рекла је Слађана Зарић овогодишња добитница награде за новинарску храброст. Награда јој је уручена у Јагодини, након помена Милану Пантићу и скупа у Народној библиотеци „Радослав Никчевић“. Била је то прилика за редовну месечну сесију Сталне радне групе за безбедност новинара, која се бави положајем новинара у Србији и њиховом заштитом. Разматрани су текући случајеви напада и ометања новинара у Поморављу.

Стална радна група је основана у јануару 2017. године и чине је представници Врховног јавног тужилаштва, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Војводине, Асоцијације медија, Асоцијације независних електронских медија, Асоцијације онлајн медија, као и Мисије ОЕБС-а у Србији у статусу посматрача.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП