НСЗ РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за реализацију програма „Моја прва плата“ у који ће ове године бити укључено до 10 хиљада младих са средњим и високим образовањем, који немају радно искуство или имају највише до шест месеци радног искуства и који у тренутку закључивања уговора морају да се налазе на евиденцији незапослених НСЗ. Програм „Моја прва плата“ биће спроведен кроз четири фазе, од 20. августа до 15. децембра. Прва фаза намењена је послодавцима који се од 20. августа до 20. септембра могу пријавити на сајту  www.mojaprvaplata.gov.rs. Друга фаза намењена је незапосленима који од 1. до 31. октобра могу да се пријаве на истом сајту док ће у трећој фази послодавци одабирати пријављене незапослене. Коначан избор послодаваца из приватног сектора биће обављен 1. до 15. новембра, а коначан избор послодаваца из јавног сектора од 16. до 30. новембра.
У року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата биће формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима и биће доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.
Четврта фаза је потписивање тројног уговора између НСЗ, послодавца и изабраног кандидата и почетак спровођења програма, у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима.
Програм ће трајати девет месеци, без заснивања радног односа, а приоритет за укључивање у програм имају послодавци из приватног сектора.
Током трајања програма НСЗ исплаћује месечну новчану накнаду од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем, и уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести.
Јавни позив доступан је на www.nsz.gov.rs и на ww.mojaprvaplata.gov.rs.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП