ОБЕЛЕЖЕН ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ТЕХНИЧАРА

У целом свету сваке године 12. маја, обележава се  Међународни дан медицинских сестара-техничара у спомен на рођење Флоренс Најтингел, зачетнице модерног сестринства као признате професије. За разлику од претходних година, ученици Медицинске школе свој празник обележавају у измењеним условима, па је тим поводом организована акција мерења крвног притиска и пулса пролазницима у централном градском парку.

Привилегија је бити здравствени радник, јер сте у прилици да помогнете човеку и учините добро дело. Медицинске сестре су главна спона између пацијената и лекара и имају једну јако важну улогу у здравственом систему. То је један од главиних разлога зашто смо се сви ми одлучили да ово буде наш животни позив, каже Марија Петровић,организатор практичне наставе медицинских сестара-техничара у Медицинској школи у Ћуприји.

Наша жеља је да укажемо нашој јавности колико су медицинске сестре у протеклих годину дана у време пандемије дале допрнос у борби за очување здравља и лечење оболелих грађана, сложили су се будући медицинари.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП