АРЕХОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ОСНОВЦЕ У МУЗЕЈУ

У оквиру манифестације “Музеји за 10” којом се обележава Европска недеља музеја у музеју “Хореум Марги Равно” ће већ по устаљеној пракси за ученике ћупријских основних школа бити организоване археолошке радионице.  Деца су била у прилици да погледају филм о насељу Хореум Марги, обиђу сталну поставку музејских експоната све са циљем да се од најранијег узраста заинтересују за активности музеја и постану његови стални посетиоци, каже Новак Новаковић, директор музеја.

Археолошке радионице осмишљене су тако да деци пруже основна знања о археологији, са занимањима која су уско везана за музејску делатност, попут кустоса и конзерватора те да се у основи упознају са културно историјским наслеђем нашег краја које музеј баштини. Ово је прилика да у непосредном разговору са кустосом сазнају нешто ново о животу давних цивилизација на овим просторима.

Директор Новаковић још једном је истакао одличну сарадњу коју музеј већ годинама негује са предшколском установом и свим основним и средњим школама и најавио да ће и у наредном периоду, овакве и сличне активности бити организоване у тој мери колико то епидемиолошка ситуација дозвољава.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП