ОБЕЛЕЖЕН ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

 

“Када спасиш један живот онда си херој, када спасиш стотине живота онда си медицинска сестра” – поручили су ученици средње Медицинске школе и Академије васпитачко – медицинских струковних студија, обележавајући Међународни дан медицинских сестара, едукативним акцијама на градском тргу, свака из свог домена рада.

Међународни дан медицинских сестара се у целом свету сваке године обележава 12. маја у спомен на рођење Флоренс Најтингејл, зачетнице модерног сестринства као признате професије. 

Привилегија је бити здравствени радник, јер сте у прилици да помогнете човеку и учините добро дело. То је један од главних разлога зашто смо се одлучили да ово буде наш животни позив – сложни су ћупријски млади медицинари, који су на градском тргу пролазницима мерили крвни притисак, висину шећера у крви, сатурацију и пулс. Ученици средње Медицинске школе демонтрирали су и вештину реанимације пацијената, на луткама за вежбу. 

Пандемија коронавируса утицала је на то да у већој мери сагледамо значај медицинских сестара и техничара и тежину овог позива. Медицинске сестре и техничари су главна спона између пацијената и лекара, и имају јако важну улогу у здравственом систему – кажу будуће медицинске сестре, техничари а можда и лекари. 

Студенти Академије васпитачко – медицинских струковних студија позвали су средњошколце, који још увек нису одлучили чиме ће се бавити у животу, да им се придруже и постану студенти једне од најпознатијих високих медицинских школа у Србији. 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП