ОБУКА ЗА ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ

У оквиру пројекта “Сервис подршке осетљивим групама на територији општине Ћуприја” који спроводи Друштво за дечју и церебралну парализу из Ивањице уз финансијску подршку Општине Ћуприја и Министарства државне управе и локалне самоуправе, одржаће се још једна у низу обука наших суграђана.

У просторијама Центра за социјални рад биће одржана дводневна обука за геронтодомаћице. Обуку ће похађати 30 наших незапослених суграђанки, различитог образовног профила, које ће пружати помоћ и подршку старијим лицима у ћуприји. Све обучене жене ће добити сертификат о завршеној обуци.

Старија лица спадају у једну од најосетљивијих група грађана, кроз услугу Помоћ у кући и кроз ангажовање едукованих геронтодомаћица биће побољшан квалитет њиховог живот. Полазнице обуке ће имати прилику да науче какве су потребе старијих и на који начин оне могу бити задовољене. Општина Ћуприја годинама уназад пружа подршку свим рањивим категоријама грађана у нашој општини, а активности њима намењене ће бити спроведене и у оквиру овог пројекта.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП