ОБУКА ЗА ЛИЧНОГ ПРАТИОЦА ДЕТЕТА

У Центру за социјални рад одржава се тродневна обука за личног пратиоца детета. Полазници су незапослена лица. Након обуке полазници добијају званично уверење од Републичког завода за социјалну заштиту, да су оспособљени за пружање услуге личног пратиоца детета.

Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука и једна од аутора програма за личне пратиоце каже да је ово само почетак рада на унапређивању услуга социјалне заштите на подручју општине Ћуприја. Обука је акредитована од Републичког завода за социјалну заштиту. По завршеној обуци полазници добијају уверење да су оспособљени да обављају посао личног пратиоца детета, које издаје Републички завод.

У плану је да се у наредна четири месеца одржи још неколико обука – рекла је Светлана Главинић.

Обука за личног пратиоца детета окупила је тридесетак полазника. Према речима магистарке Главинић ово је, практично, оспособљавање за ново занимање.

У општини Ћуприја тренутно петнаестак лица изискује потребу за личним пратиоцем детета. По завршетку обуке лични пратиоци детета своје услуге могу да пружају и на другим општинама, јер уверење које добијају важи на територији читаве републике – нагласила је Светлана Главинић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП