ОД СРЕДЕ СЕ УВОДИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС

Због недисциплине великог броја грађана током трајања ванредног стања, од среде 18. марта на снагу ступа полицијски час – саопштио је председник Србије Александар Вучић на конференцији за медије одржаној у Палати Србија.

Од 10 сати преподне за сва лица старија од 65 година наступа апсолутна кућна изолација. У сеоским срединама и местима са мање од 5000 становника забрана изласка из куће ће због пољопривредних радова важити за старије од 70 година. Када је реч о популацији млађих од 65 година, за њих ће важити полицијски час од 20-05 часова. На улици неће смети да буде нико осим припадника надлежних органа на задатку и радника у трећој смени.  

Председник Вучић објаснио је да ће у местима где локална самоуправа не успе да ефикасно спроведе снабдевање старих лица намирницама и лековима, бити организовано отварање маркета искључиво за пензионере недељом у времену од 04-07 сати, уз поштовање свих санитарних мера опреза.

Вучић је истакао да ће у циљу очувања безбедности у земљи све до краја ванредног стања граничне прелазе, мигрантске центре и здравствене установе обезбеђивати припадници Војске Србије под оружјем.

Када је реч о парламентарним и локалним изборима, након састанка са припадницима политичких странака одлучено је да ће се са изборним радњама наставити по укидању ванредног стања, те да ће датум избора бити накнадно саопштен.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП