ПРИВРЕДНИЦИ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА НАСТАВИЛИ СА РАСТОМ ИЗВОЗА

Директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа Предраг Лучић изјавио је да је у првих седам месеци ове године привреда општине Ћуприја остварила извоз у износу од 14.522.000 евра , што је за 59,5 одсто више у односу на исти период прошле године. Такође, значајан спољно трговински суфицит у износу од 2. 085.000 евра остварила је и привреда општине Ћуприја.
Лучић је напоменуо да су главни извозни производи били намештај и делови намештаја, електрична опрема за сигнализацију возила, пластични грађевински елементи за уграђивање, остали производи од дрвета, и делови и прибор за моторна возила.
Према његовим речима највише се извозило у Немачку, чак 26,6 одсто укупног извоза, затим у Словачку и Италију.

Анализирајући добру пословну климу и интензивирање пословних активности у општини Ћуприја, Лучић је изнео податак да је 2017 године било регистровано 1.319 активних правних лица док у 2021. имамо 1.428. Оно што је још значајније је податак да је 2017. године било 56 правних лица која су извозила док је прошле године регистровано 96 извозника, од чега је чак 45 правних лица остваривало спољно трговински суфицит.
“Ово је резултат директног прилива страних инвестиција, као резултат повећања оквира инвестиционе атрактивности коју је поставила Влада Републике Србије али и активности локалне самоуправе који се пре свега тичу подршке инвеститорима и промоције Ћуприје као атрактивне инвестиционе локације, додао је Лучић.

Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа у сталном је контакту са иностраним компанијама које гравитирају на територији општине Ћуприја и њихова позитивна искуства заправо су главна препорука за остале инвеститоре, закључио је директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП