ОДРЖАНА 111. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На првој наредној седници Скупштине општине Ћуприја, која ће највероватније бити одржана већ у петак, треба да буде донета одлука по којој ће родитељи свих ученика основних школа са територије општине на почетку ове школске године добити по десет хиљада динара. Како је предлогом одлуке предвидело Општинско веће, право на бесповратна новчана средства имаће родитељи или законски заступници деце која похађају једну од три ћупријске основне школе. Породице са више основаца право на новчану помоћ оствариваће за свако појединачно дете, а захтеви за доделу бесповратних средстава биће подношени Општинској управи до 30. септембра. Родитељи, уз попуњен захтев и обрасце који ће се налазити на званичном сајту Општине Ћуприја, приложиће очитану копију личне карте, копију картице текућег рачуна и потврду школе – за свако дете понаособ – да у школској 2023/2024 похађа редовну наставу.

У оквиру осталих тачака дневног реда данашње седнице, донети су и предлози одлука о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини због изградње производних објеката. Реч је четири парцеле на потесу индустријска зона, укупне површине 5,4 хектара, на којима ће бити подигнути објекти индустријске намене.

На крају седнице Општинско веће је разматрало извештај заједничке комисије општина Ћуприја и Параћин о сарадњи у експлоатацији, одржавању и инвестицијама на главном водоводу извориште Света Петка, са кога два града добијају највеће количине воде.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП