ОДРЖАНА 72. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови општинског већа подржали су једногласно иницијативу председника општине Ћуприја Јовице Антића, да сви ђаци прваци ове године добију бесплатне уџбенике. Родитељима ће на основу рачуна за купљене уџбенике, дати износ бити рефундиран. Стручне службе општине задужене су да у што краћем року припреме потребне акте како би до почетка школске године сви ђаци прваци добили бесплатне уџбенике, нагласио је председник општине.

Већници су усвојили Предлог одлуке о изради симбола општине Ћуприја, грба и заставе, а аутор изабраног решења биће награђен са сто хиљада динара. Како стоји у образложењу одлуке, обележија морају одговарати историјским и стварним чињеницама и не смеју се вређати општи и државни интереси, национална и верска осећања и јавни морал. Конкурс за израду симбола расписаће стручна комисија која ће дефинисати и опште услове наведеног конкурса.
Пред већницима се по први пута нашао предлог Програма енергетске ефикасности за општину Ћуприја за период од 2022. до 2024. године, као и план енергетске ефикасности за текућу годину. У овом планском документу изложен је начин остваривања и вредности планираног циља за период од три године. Такође, већници су усвојили Одлуку о избору корисника који су поднели пријаве за суфинансирање уградње соларних панела, а од 15 поднетих, одобрено је 13 пријава.

Општинско веће је подржало предлог и расписало јавни конкурс за суфинансирање програма удружења. Средства у износу од 2, 1 милион динара, која у претходном кoнкурсу нису искоришћена, намењена су првенствено удружењима регистрованим на територији општине Ћуприја, али и регионалним и републичким удружењима чије се активности реализују на територији општине. Зелено светло добио је и захтев Спортског савеза општине за прерасподелом средстава одобрених за програм школски и предшколски спорт и анекс Уговора у јавном превозу, којим је усклађена концесиона накнада.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП