OPEN FLY IN 2022

Плес у ваздуху и летачке бравуре пилота приковали су по веома топлом дану, погледе посетилаца на парче неба изнад Добричева. Овогодишњи, четврти по реду отворени летачки дан Опен флај ин 2022. окупио је велики број еминентних имена из света ваздухопловства, а своје умеће у управљању ултралаким летилицама приказало је више од 20 пилота. Свечаности поводом десетогодишњице рада Аероклуба Ћуприја присуствовао је и Небојша Стефановић, министар одбране као и високи представници Војске Србије и цивилног ваздухопловства Србије.
Летачи дан званично је отворен скоком падобранца АК “Наша Крила” из Параћина Љубише Наумовића који је носио заставу Републике Србије. Горан Стојковић, председник Аеро клуба Ћуприја и организатор летачког дана захвалио се свима који су подржали досадашњи рад Аеро клуба а нарочито младим пилотима који су узданица ваздухопловства и даљег развоја ултралаког летења.

Звезда дана био је Н-145 М вишенаменски хеликоптер Војске Србије намењен за транспорт људи и средставa, обављање спасавања, медицинско превожење као и за ватрену подршку. Опремљен је најсавременијим ортоелектронским и навигацијским системима који омогућавају употребу у сложеним метеорорлошким условима, дању и ноћу.

Посетиоци а нарочито они најмлађи били су у прилици да разгледају више од 30 различитих типова авиона, спортских и ултралаких летилица, и да уживају у великом броју прелета искусних пилота.

 

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП