ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови општинског већа, једногласно су на 8. седници општинске владе, усвојили завршни рачунаопштине за прошлу годину, као и захтев Правобранилаштва за одлукама о регулисању међусобних обавеза са институтом Михајло Пупин из Београда и ЕПС-ом, за услуге одржавање информационог система за потребе општинске управе обавезама општине за испоручену електричну енергију. Већници су усвојили захтев ПВВ за сагласност на измену ценовника за одржавање јавне хигијене у граду, на основу кога су цене су повећане за 20 одсто, док је цена за изношење смећа увећана за 12 процената. Више цене важиће од 1. маја.
Програм безбедности саобраћаја у Ћуприји за ову годину, такође је усвојен једногласно, а за реализацију програма, из локалне касе опредељено је шест милиона динара. Локални програм обухвата унапређење саобраћајне инфраструктуре са становишта унапређења безбедности саобраћаја на путевима, унапређење саобраћајног васпитања и образовања, као и промотивне активности у циљу повећања безбедности саобраћаја. Дејан Ристић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Ћуприја, истакао је овом приликом да ће највећи део активности бити усмерен пре свега ка безбедности најугрожених учсника у саобраћају, а то су деца, па ће тако део средстава бити усмерен на набавну опреме за семафорско регулисање раскрсница, затим постављање успоривача у зонама школа, едукативне радионице, организовање такмичења “Шта знаш о саобраћају”, набавку монтажног полигона за едукацију деце, као и за набавку ауто седишта и едукацију родитеља.
Седница је завршена усвајањем извештаја о раду Установе културе и Општинског већа у протеклој години и мишљењем комисије о накнадама штете због уједа паса луталица.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП