ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СУБНОР-а ЗА ПОМОРАВСКИ ОКРУГ

Ћуприја је јединствен пример, како локална самоуправа подржава борце, бори се за њих, решава њихове проблеме и ово мора бити пример и другим градовима и општинама, како се треба борити за сваког човека, који се борио за отаџбину и који је био у борбеном строју за част своје земље, истакнуто је између осталог на ванредној седница СУБНОР-а за Поморавски округ, која је одржана у Ћуприји. На седници је је разматрано неколико тема од круцијалне важности за рад крунске борачке организације, анализиран рад у протеклом и дефинисане активности у наредном периоду. Поред представника општинских организација Поморавског округа, седници је присуствовао и генерал – мајор Видосав Ковачевић, председник СУБНОР-а Србије, који је прокоментарисао једну од важнијих тема на седници, а то је борачко-инвалидска заштита бораца.

Ми радимо на томе, да се ова проблематика системски уреди на нешто другачији, јединствен начин, јер је тренутно, препуштено локалним самоуправа да у складу са својим могућностима, деле одређене принадлежности носиоцима борачких, односно инвалидских легитимација. Ми смо 2020. године направили историјски преокрет у самом називу организације, из једнине у множину, преименујући се у Савез организације бораца Народно ослободилачких ратова, прихватајући садржај и програм рада организације, као и културу сећања на све ослободилачке ратове у Србији и као такви бићемо држави равноправан партнер у решавању заштите и очувања права бораца и ратних-војних инвалида, истакао је генерал – мајор Видосав Ковачевић, председник СУБНОР-а Србије

 

На седници је било речи о статусу које општинске организације СУБНОР-а имају на локалу, при чему је локална самоуправа Ћуприје истакнута као позитиван пример максималне финансијске подршке локалној борачкој организацији, апострофирао је Академик пуковник професор Жељко Зиројевић, потпредседник СУБНОР-а, нагласио је да свако ко се борио за отаџбину, који је био у борбеном строју у ратовима од 1990/99 године, има само две ствари, прва је како волети, чувати и бранити отаџбину а друга како да се држава и локлане самоуправе одуже борацима и ратним-војним инвалидима.
На седници је за новог координатора СУБНОР-а за Поморавски округ изабран Томислав Танић.
„У наредном периоду унапредићемо рад СУБНОР-а у Ћуприји и предузети конкретне кораке у активностима око реновирања спомен куће народног хероја Миодраг Новаковића Џуџе. Локална самоуправа даје максималну подршку организацији СУБНОР-а у Ћуприји, заједно обележавамо све важне датуме у историји овог краја, и трудимо се да на младе генерације пренесемо културу сећања на све жртве које су пале за наше победе“, истакао је овом приликом Томислав Танић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП