УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

На седмој седници Општинског већа чланови градске владе усвојили су предлог одлуке о изради Локалног плана јавног здравља  за период 2024-2030. Реч је о документу који треба да дефинише неке од најважнијих елемената  унапређења јавног здравља  у Ћуприји.

Седница је настављена утврђивањем минималних накнада за текуће и инвестиционо одржавање стамбених зграда и накнада професионалних управника стамбених заједница. Ове накнаде усклађују са  растом просечне нето зараде на територији општине па ће минимална  месечна накнада за инвестиционо и текуће одржавање у зградама без лифта износити 413,51 динар.

Још један врло важан плански докуменат привукао је пажњу и добио „зелено светло“ већника. Стратегија развоја безбедности саобраћаја и акциони план до 2028 године треба да допринесу већој безбедности свих учесника у саобраћају. Обиман документ, на више од 130 страна, усклађен је са стратегијом републичке владе да се до 2030. године број саобраћајних несрећа смањи за 50 одсто, а да се закључно са том  годином број настрадале деце сведе на нулу.  За Ћуприју је та процена још амбициознија па „стратегија“ предвиђа да у 2028. години у саобраћајним несрећама не буде погинулих, а да нулта толеранција за настрадалу децу буде 2026. година.

Чланови Општинског већа расписали су конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања. Реч је о редовном годишњем конкурсу на који право да учествују имају регистровани медији са територије републике.

Исвојен је извештај о пословању са финансијским извештајем Установе културе. Седница Општинског већа завршена је одлуком о систематизацији радних места у органима општинске управе и позитивним мишљењем на финансијски извештај ПУ „Дечија радост“.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП