ОПРЕМА ОД ПРЕКО ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЋУПРИЈСКО ПОРОДИЛИШТЕ

У оквиру акције “Заједно за бебе”, Комерцијалне банке и Фонда Б92, породилишту у Ћуприји донирана је медицинска опрема у вредности од 2,1 милион динара. Донацију чини порођајни сто, гасни анализатор, транскутани билирубинометар и вакуум екстрактор са хируршким аспиратором, а опремање ћупријског породилишта је шеснаеста донација у досадашњем току ове акције.

Директор Опште болнице у Ћуприји, др Слободан Гајић, захвалио се на вредној донацији која ће омогућити боље услове боравка трудница и беба у породилишту, и позвао друге донаторе да следе овај пример добре праксе. Он је истакао да је у току прошле године Министарство здравља определило три милиона динара за реновирање одељења гинекологије и породилишта, док је ова установа за исту намену уложила милион динара својих средстава.

Примопредаји медицинске опреме је, поред представника Комерцијалне банке и Фонда Б92, присуствовао Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је овом приликом изјавио да ће у наредном периоду Влада Србије и ресорно министарство уложити значајна средства у осавремењавање и опремање свих здравствених установа у Србији.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП