ЗАНИМЉИВА НАУКА СЕ ВИШЕ ВОЛИ

Европску “Ноћ истраживача” у Ћуприји је посетило око две хиљаде људи, док је на нивоу сва три поморавска града домаћина забележено укупно шест хиљада посетилаца – кажу организатори из Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност НОУ ТИМ-а.

Ова дводневна манифестација, која има за циљ популаризацију науке и њено презентовање на занимљив начин, обележена је широм Србије, а у Поморављу центри занимљиве науке поред Ћуприје били су Јагодина и Свилајнац.

Првог дана манифестације волонтери НОУ ТИМ-а за посетиоце су изводили интересантне огледе из хемије, физике, астрономије, биологије и калиграфије, а атракција вечери било је посматрање звезда кроз телескоп. Други дан био је посвећен споју науке и спорта, где су НОУ ТИМ, Спортски савез Ћуприје, Удружење младих и Олимпијски комитет Србије били на истом задатку: анимирати младе да се више баве спортом. Са посетиоцима и учесницима научно-спортских игара дружила се млада српска атлетичарка Силвија Живковић, која их је упутила у тајне атлетике.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП