ОТКРИВАЊЕ СПОМЕНИКА КНЕЗУ ЛАЗАРУ НА ВИДОВДАН

На Видовдан ће бити откривен и јавности представљен споменик кнезу Лазару – објавио је Владимир Васиљевић, општински већник за спорт, културу и туризам. Монументална статуа је завршена и ускоро ће бити постављена на кружном току на улазу у Ћуприју из смера аутопута, а грађани ће је први пут видети баш на празник који симболизује страдалништво кнеза Лазара Хребељановића и косовских јунака.

За разлику од претходних година када су Видовданске свечаности трајале четири дана, ове године нас је све једним делом пореметила пандемија коронавируса. Зато ће из објективних разлога та манифестација трајати два дана, али сам сигуран да ће квалитет програма то надоместити, истиче Владимир Васиљевић.

“Мислим да је од броја дана битнија чињеница да ћемо поставити споменик кнезу Лазару. Он је као личност врло важан за историју Србије и посебно Ћуприје, што овом догађају даје нарочито свечан карактер.”  

Видовданске свечаности одржаће се 27. и 28. јуна у режији Туристичке организације, а под покровитељством Општине Ћуприја.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП