Отварају се четири кинеске фабрике у Ћуприји

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић потписао је са представницима кинеске компаније “Blue sky” меморандум о разумевању и међусобној сарадњи, који предвиђа изградњу четири фабрике за производњу пластичних гранула у Ћуприји. Према речима председника Ерића ради се о првој великој инвестицији у 2018. години, која је заправо увертира у реализацију пројекта изградње индустријског парка.

Према слову меморандума о разумевању, “Blue sky” ће у Ћуприји отворити индустријски парк за прераду пластичног отпада и запослити локално становништво. Укупна процењена вредност прве фазе инвестиције износи око 12 милиона евра. У овој фази кинески инвеститори намеравају да запосле 500 лица са територије општине Ћуприја и суседних општина и градова. Циљ је да од 2019. године индустријски парк постане једна велика заокружена производна целина, у којој ће произвођачи добара од пластике на једном месту имати све – од сировина и полупроизвода до идеалних логистичких услова.

Нинослав Ерић закључио је да је јако добро што општина Ћуприја 2018. започиње једном оваквом вешћу о отварању могућности за нова радна места за Ћупричане, и што су кинески партнери инсистирали да се меморандум о сарадњи потпише управо сада, како би се што пре почело са реализацијом пројекта који је од суштинске важности не само за Ћуприју, већ и за читаво Поморавље.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП