ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ОПШТИНСКИХ СТИПЕНДИЈА

Општина Ћуприја расписала је конкурсе за доделу стипендија талентованим студентима, ученицима средњих школа дефицитарних занимања, као и средњошколцима са инвалидитетом и студентима са инвалидитетом за школску 2023/24. годину. Конкурс за доделу стипендија за ученике дефицитарних занимања отворен је до 1. октобра а право на стипендију имаће ученици који тек уписују или већ похађају смерове бравар – заваривач, индустријски механичар, оператер за израду намештаја и столар, каже Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

Стипендија у износу од 8.000 динара исплаћиваће се у трајању од 10 месеци, а прва исплата очекује се новембра месеца. Конкурс је отворен до 1. октобра, што значи да ће право да конкуришу за стипендију имати и ученици коју су ова дефицитарна занимања уписали у другом уписном року или су пак 1. септембра одлучили да пређу у неко од ових одељења Техничке школе у Ћуприји.

Када је реч о студентима друге и виших година студија првог и другог степена неопходан услов је да нису обнављали ниједну годину током студија и остварена просечна оцена најмање 8,50.

Висина стипендије за студенте је такође 8.000 динара а право на стипендију имају редовни студенти који похађају државне високошколске установе, а имају пребивалиште на територији општине Ћуприја. Један од услова је да студент са вишим просеком, односно корисник стипендије из републичког буџета од 13.000 динара, не може остварити право и на општинску стипендију. Конкурс је отворен до 1. новембра, што ће омогућити студентима да конкуришу након завршетка октобарског рока.

Општина је по први пут ове године расписала конкурс за стипендирање средњошколаца и студената са инвалидитетом, који поред потврде о редовном или ванредном школовању, комисији достављају и решење надлежног органа о постојању телесног оштећења, решење о потреби туђе неге и медицинску документацију којом се доказује постојање болести, наставља Нешковић и додаје да је разлика једино у роковима за предају документације, који за средњошколце истиче 1. октобра, а за студенте до 1. новембра.

Неопходни обрасци и текст конкурса могу се преузети на званичној интернет страници општине Ћуприја www.cuprija.rs.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП