ОДРЖАНА 23. СЕДНИЦА СО ЋУПРИЈА

Дневни ред 23. скупштинског заседања општине Ћуприја усвојен је у целости, а додатна образоложења о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Ћуприја, одборницима је предочио председник општине Ћуприја Јовица Антић.

“ Овогодишњи приходи увећани су за 25 одсто, што ће се одразити на повећање средстава намењених за улагање у реконструкцију сеоских саобарћајница и насатавак радова у улици Кнеза Милоша. Такође, локална каса увећана је и за средства добијена по основу конкурса, попут средства добијних од Министарства културе за реконструкцију сале ОМШ “Душан Сковран” у висини од 20 милиона динара. За који дан, очекује се и расписивање јавне набавке за реконструкцију улице Цара Лазара, за чију су реконструкцију средства предвиђена буџетом а сасвим је извесно да нас у најкраће време, очекује почетак радова на изградњи бунара, рекао је председник Антић.

Одборници су ЈКП “Равно 2014,” одобрили субвенције у висини од 50 милиона динара, која ће бити опредељена за инфраструктурне радове у домену водоснабдевања и путне инфраструктуре. Већином гласова одборника усвојен је Извештај о раду са финансијским извештајем за претходну годину Народне библиотеке “Душан Матић” и Установе културе, као и извештај Црвеног крста у реализацији програма народне кухиње за 2022. годину. У наставку седнице усвојен је предлог одлуке о изради плана детаљне регулације “Излетишта Вавило”.
Одборници су изгласали и нацрт Правилника о изменама и допунама Правилника о награђивању ученика и студената, истакнутих личности у области образовања, науке, културе и спорта. Разлог за измене је потреба да се правилник усклади са променама у називу ћупријске музичке школе, како би се створио правни основ, да се награде ученици ове школе, који су освојили бројне награде на престижним републичким и међународним такмичењима.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП