OТВОРЕН НОВИ ЦИКЛУС КОНКУРСА ” ОНИ СУ ХЕРОЈИ”

Делегација Европске уније у Србији, трећу годину за редом организује отворени конкурс Ко је твој херој? на ком могу да учествују сви пунолетни грађани и грађанке Србије. Прошлогодишња кампања „Они су хероји“ омогућила је да јавност чује за херојска дела из више од 40 градова Србије. Овај конкурс намењен је оним малим-великим људима из наше околине, који стрпљиво и несебично чине добра дела, често далеко од очијујавности. Свако може бити тај херој – солидарна комшиница, посвећени лекар, учитељица, возач аутобуса, медицински техничар, рођак, пријатељица, спортисткиња, познаник, свако ко се током 2022. године истакао својим добрим делима према својим суграшанима или широј заједници.

Конкурс се реализује у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, а пријаве и гласање се одвијају преко сајта onisuheroji.rs

Сајт је отворен за номиновање кандидата – хероја, до 5. априла. Након тога следи гласање, које ће бити отворено на сајту onisuheroji.rs до 20. априла. Конкурс је намењен особама које нису познате широј јавности, а чије човекољубље и хуманост служе као пример читавом друштву.

Конкурс “Они су хероји” покренула је Делегација Европске уније у Србији, 2020. године, у жељи да награди и афирмише солидарност као кључни елемент на којем почива свако друштво и вредност на којој почива ЕУ.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП