ОТВОРЕНА 4G УЧИОНИЦА У СЕЊУ

Представници компаније “Vip mobile” и Министарства просвете, науке и технолошког развоја посетили су подручно одељење ОШ “13. октобар” у Сењу, којој су у оквиру пројекта “4G учионице” донирали рутер са брзим 4G интернетом и пратећом опремом у циљу унапређења и дигитализације наставе у руралним подручјима Србије.

Помоћник министра за дигитализацију у просвети и науци Саша Стојановић, саветница министра за дигитализацију у просвети и науци Биљана Марић, и вођа пројекта у компанији “Vip mobile” Ана Борош Тодић присуствовали су часу у школи у Сењу, где су се уверили на који начин је интернет допринео ђацима и наставницима у раду и побољшању квалитета наставе.

Пројекат “4G учионице” успешно је реализован у 2018. години, када су истурена одељења 25 школа широм земље добила интернет опрему за подршку наставном кадру у дигиталној едукацији и даљем развоју ученика на том пољу. Одељења су повезана веома брзом 4G мрежом, што је омогућило ђацима и да остварују контакт са вршњацима из других школа, али и да се прикључе настави и едукативним садржајима матичних школа.

Дигитализација у образовању је међу најважнијим приоритетима за нас, и на том путу су кључна партнерства каква имамо са “Vip”-ом, који је препознао важност унапређења школовања помоћу интернета у сваком кутку Србије. Министарство је поставило велике циљеве за дигитализацију, улагање у опрему школа и инфраструктуру ,и овај пројекат је прави пример како желимо да се укључе и велике компаније”, поручио је Саша Стојановић.

Школу у Сењу похађа 39 ученика, а директор Марко Ђурић се са наставницима захвалио на донацији. Из компаније “Vip mobile” поручују да ће наставити да ослушкују потребе које ће допринети развитку локалних заједница.

У “Vip”-у лидерску позицију у дигиталној трансформацији градимо и кроз наше друштвено одговорно пословање. Велико нам је задовољство што видимо конкретне резултате заједничких напора да осавременимо школски систем. Желимо да останемо партнер државе у дигитализацији, што јесте и наша одговорност као иновативне компаније у телекомуникацијама”, поручила је Ана Борош Тодић.

Пројекат “4G учионице” једна је од активности у оквиру друштвено одговорног пословања компаније “Vip mobile” , која подразумева дигитална решења попут апликације за безбедност деце на интернету “Дечија зона”, платформе “Безбедни клинци”, као и дигиталног саветовалиштa у виду донације Савезу удружења “Аутизам Србија.”

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП