ОВДЕ ЈЕ СВЕ ПРАВО И АУТЕНТИЧНО

Најизвођенија и најнаграђиванија представа Градског позоришта Моравиште је “Топ од Трешње”, писца Ивана Панића, у режији Владана Цветковића. Драго ми је што овај комад, који се бави нашом историјом, али и нашим наравима, живи. То значи да има своју публику. Многи су га гледали и по неколико пута, многи ће то учинити први пут, можда баш овде, у предивном и аутентичном амбијенту етно домаћинства “Даница” у Сењу – рекао је редитељ Владан Цветковић.

Није било много разговора. Глумци позоришта “Моравиште” тражили су погодан простор за извођење представе, прихватили моју идеју, и када су видели како амбијент изгледа, рекли су ми да бољу сценографију никада неће имати – задовољан је Горан Ђорђевић, који уз своју супругу Даницу води етно домаћинство.

Овде нема сценографије, нема дотеривања, нема шминкања, нема илузије – све је право, због тога имамао посебну одговорност и помало трему, како ћемо се снаћи у окружењу које је онако како га је текстописац Панић замислио – рекли су глумци.

У дворишту етно домаћинства “Даница” окупиле су се комшије, рођаци и пријатељи. Кажу да ни највеће светске позоришне сцене не могу да замене слику и амбијент коју су доживели августовског предвечерја у Сењу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП