ОЖИВЉАВАЊЕ

Стваралаштво, као креативни процес промишљања и индивидуалне перцепције човека, представља узвишени пордукт људског деловања, који у себи садржи све компоненте његове личне бити – рекао је Новак Новаковић, отварајући изложбу слика и цртежа Славише Добросављевића Рулета, самоуког сликара, члана Завичајног клуба ликовних уметника Ћуприје.

Руле је одавно постао озбиљан, зрео сликар, чије је стваралаштво усаглашено са његовим унутрашњим сензибилитетом. Он вешто кореспондира са надреалним, експресивним и апстрактно-метафизичким мотивима. Слика лако, брзо и сигурно. Вешто влада свим техникама. Чему ће се окренути за коју годину и шта може постати предмет његовог интересовања у ликовном изразу тешко је предвидети – нагласио је Новаковић.

Све што има везе са сликарство је нерескидиви део мог свесног, али и подсвесвног живота. Призма сликарства ми даје шансу да свет око себе прикажем на неки други начин – рекао је аутор Славиша Добросављевић Руле.

Он је ветеринар, сликар и маратонац. Дакле студиозан у свему – рекли су о Рулету његови пријатељи и поштоваоци његовог рада, на отварању изложбе “Оживљавање”, која је постављена до 17. априла.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП