ЛИЧНИМ АСИСТЕНТИМА И РОДИТЕЉИМА КОЈИ ПО ПРЕСУДИ ВИЂАЈУ ДЕЦУ ПОТРЕБНА ДОЗВОЛА ЗА КРЕТАЊЕ

Грађанима који пружају помоћ у кући (услуга социјалне заштите или директно уговорена помоћ) и услуге социјалне заштите (персонални асистенти), као и родитељима који по коначној судској пресуди виђају децу, омогућено је издавање дозвола за кретање у периоду забране. 

Запослени и ангажовани у области социјалне заштите, односно разведени родитељи који по утврђеном распореду виђања преузимају и враћају децу, свој захтев за издавање дозволе кретања треба да поднесу Центру за социјални рад, уз који је неопходно приложити документа која потврђују разлог за издавање ове дозволе.

Центар за социјални рад ће захтеве уобличене у прописаној форми проследити јединици локалне самоуправе, која ће их након провере наведених података доставити Министарству за рад, борачка и социјална питања, надлежном за издавање дозволе кретања за наведена лица.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП