ПЛАНИНАМА У ПОХОДЕ – ПОСТАНИТЕ ЧЛАН ПД “ЗУБРОВА” ИЗ ЋУПРИЈЕ!

Планинарско друштво „Зуброва“ из Ћуприје обележило је четврту годину постојања и рада. Од пионирског подухвата мале групе ентузијаста и заљубљеника у природу планинарско друштво “Зуброва” четврти рођендан дочекује са 72 активна члана и амбициозним плановима за даљи рад. Током протекле године, ћупријски планинари учествовали су на многобројним републичким, традиционалним, локалним и међународним планинарским акцијама, у којима су прешли више хиљада планинарских и пешачких стаза.
На редовној годишњој скупштини друштва изабрани су нови чланови Управног одбора, веће части и секретар друштва. Председник ПД “Зуброва”је Далибор Мартиновић,  потпреседник Милица Каљевић, док је за секретара именована Јелена Вучковић. Као новина, од ове године у оквиру планинарског друштва радиће и две нове секције, секција за планинарски бициклизам и екологију.

Планинарско друштво “Зуброва” посвећено је очувању животне средине, подизању еколошке свести, промоцији здравих стилова живота и природних потенцијала наше општине, а пре свега развоју и промоцији планинарења. Постепеним омасовљењем Друштва и активнијим промовисањем планинарења, стекли су се услови за организовањем већег броја планинарских акција, како у земљи тако и ван ње, о чему сведочи распоред планираних акција за ову годину. Током ове године, планинари ће бити у прилици да пешаче пут врхова Суве планине, Ртња, Трема, Столова, Шар планине, Јастерпца, старе планине а неће изостати ни традиционално учешће у планинарским акцијама попут, Пролећног дана планинара, Нарцису у походе на Столовима, док ће планинарску сезону завршити на Међународном дану планина на Јешевцу. Планинарско друштво “Зуброва” члан је планинарског Савеза Србије а добар део акција прати план рада матичне организације. Једна од атрактивнијих планинарску акција која се организије једном годишње је “Дан пешачења”, која се организује крајем септембра, а којој се могу прикључити сви грађани општине Ћуприја, без обзира на старосну доб.
Како се постаје планинар?
Члан друштва се постаје добијањем планинарске књижице и уплатом годишње чланарине. Учлањењем у друштво стичете право да учествујете у планинарским акцијама, било ког планинарског друштва или клуба. Све информације можете добити на број телефона 063/616-592

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП