ПЛАВА ШКОЉКА У ДРУШТВУ ПРИЈАТЕЉА

Лепота је у различитости – поручују чланови “Плаве шкољке”, Удружења самохраних родитеља и породица које брину о деци са инвалидитетом. Њихов циљ је живот! Оптимистичан ведар, насмејан, весео, леп. Зато, у свим крајевима Србије, и ван ње, имају своје чланове и пријатеље.

Сваке године место боравка по неколико дана буде и Ћуприја. У Школи за музичке таленте и Народној библиотеци “Душан Матић” чланови “Плаве шкољке” нашли су разумевање и уточиште. Дане проводе у дружењу, креативним радионицама и играма, било да су на базену у Сисевцу, међу књигама или у Моравском парку, где јавности презентују своју активност. Тако ће бити и ове суботе, 20. августа, у 17 часова.

Надица Блажић, прва међу једнакима у овом удружењу, мајка девојке Марине, како каже – једине на планети са дијагнозом – бори се за боље сутра свог и деце којима је помоћ потребна, да би кроз живот, сви заједно, ишли уздигнута чела, ведри и насмејани, како каже госпођа Блажић – Не гледајући своју децу очима већ срцем.

Удружење “Плава шкољка” постоји 13 година. Од пре неколико година Надица води кампању за изградњу “Куће наде” у Бањи Ковиљачи, која би била место окупљања чланова удружења, и не само њих.

Оптимизам се учи. Дођите у Моравски парк и поделите радост живота са Надицом Блажић и члановима “Плаве шкољке”, у суботу у од 17 часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП