ТУРСКИ СЛАТКИШИ – ХАРМОНИЈА УКУСА У ЋУПРИЈИ

Да ли знате да у срцу Поморавља, у Ћуприји можете да пазарите оригиналне орјенталне посластице? У радњи “Хармонија укуса” вас управо то и очекује. Богата врста турских дезерата, који просто маме изгледом, мирисом и укусом чак и оне најсумњичавије примораће да сврате у радњу и пробају нешто од слатких деликатеса.Јелена Марковић, власница радње каже да је на идеју да отвори једну овакву специјализовану радњу потекла из чисте радозналости и жеље да својим суграђанима пружи прилику да квалитетне слатке производе пазаре и у свом граду.

Од пријатељице сам добила на поклон ове посластице и веома су ми се допале. Како сам била без посла, предложила сам другарици да отворимо једну овакву радњу и понудимо нешто чега није било у Поморављу. Задовољне смо инетерeсовањем наших суграђана, и позивамо их да сврате у “Хармонију укуса” и пробају нешто од слатких производа , каже Јелена Марковић

 

У богатој понуди налази се најпознатији турски десерт, чувени ратлук или рахат локум, а поред класичног у понуди је и роловани или филовани ратлук. Ова посластица се најчешће прави од шећера, ораха, бадема, пистаћа, лешника, али је код нас најтраженији ратлук од руже. Оно што смо за ово кратко време приметили јесте да ћупричани воле производе на бази пистаћа, нарочито уколико се као додатак нађу у алви, каже Јелена. Ништа мање тражена није и турска баклава, која се како нам власница рече, искључиво прави од домаћих кора.

 

На питање да ли по укусу ови слаткиши одговарају онима који могу да се пазаре у радњама у Турској, каже да сви који су пробали кажу да су заиста одлични. Иако је од отварања радње прошло тек три месеца, Јелена каже да већ имају сталне муштерије али да је исто толико оних који у радњу свраћају из знатижеље како би се распитали о каквим се слаткишима ради. Каже да је све више и оних који управо овакве слатке деликатесе, лепо упаковане поклањају драгим људима за различите прилике.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП