ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ЋУПРИЈСКИМ СЕЛИМА

Становници ћупријских села по вакцину против коронавируса више не морају у ћупријски Дом здравља, јер ће ових дана мобилне екипе лекара и медицинских техничара вакцинацију мештана обављати у сеоским амбулантама. Сви заинтересовани мештани ћупријских села моћи ће да се вакцинишу без претходне пријаве преко портала е Управа јер ће у исто време моћи и да изврше пријаву и да се вакцинишу.

На терену је најлакше радити са кинеском вакцином Синофарм јер се она чува на температури до 6 степени и може се транспортовати у приручним фрижидерима. Након Вирина у четвртак, петак и у понедељак вакцину ће у времену од 9 до 13 часова у сеоској амбуланти моћи да приме и мештани Исакова, каже за Телевизију Поморавље, Јадранка Ђорђевић, координаторка за вакцинацију испред општине Ћуприја.

Закључно са јучершњим даном неку од вакцина против корона вируса примило је 9.806 грађана општине Ћуприја. Према речима Јадранке Ђорђевић, у наредном периоду вакцинација ће у селима бити настављена где год постоји сеоска амбуланта или просторни услови који задовољавају да се вакцинација обави.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП