ПРЕКО 300 НОВИХ САДНИЦА ЗА ЛЕПШУ ЋУПРИЈУ

Сезона радова радне јединице Зеленило ЈКП “Равно 2014.” отпочела је са првим данима пролећа. У градским дрворедима, обављена је редовна пролећна резидба сувих грана а ових дана на ред је дошла и садња нових стабала. Директор ЈКП “Равно 2014” Дејан Ристић, каже да су овогодишњи планови на уређењу зелених површина јако амбициозни те да ће и ове године град, на више локација, бити оплемењен са више десетина нових стабала листопадног и четинарског дрвећа и сезонских цветних леја.

Општинска управа општине Ћуприја је извршила набавку одређеног броја садница, ради се о око 160 садница листопадног дрвећа и око 50 садница четинарског дрвећа. У првом наврату новим садницама платана, од којих је већина стара 10 година, оплемењен је Моравски парк а завршена је и садња новог дрвореда код Техничке школе. Нова пешачка зона у улици Рада Симоновић добила је 15 нових листопадних садница а скупа са дрворедом у улици Станоја Главаша, можемо да кажемо да је до сада на више локација у граду засађено око 300 нових стабала.

Ћуприја може да се похвали завидном квадратуром зелених површина у граду. Две највеће, Мораски парк и парк на Славији простиру се на нешто мање од 10 хектара а највећи проблем према речима директора Ристића јесте одржавање старих дрвореда и њихово детаљно орезивање.

Ми имамо велики проблем запостављених дрвореда који су годинама уназад испуштени и сада су израсли ван неких висина које наше механизација за рад на висини може да дохвати како би могли да их несметано одржавамо. Зато нам је приоритет да ове горостасе сведемо у нормалу и орежемо, како би били безбедни за имовину и пешаке. Пре свега мислим на један број стабала у парку на Славији која ћемо због старости морати да уклонимо а исти простор додатно ће бити обновљен са око 40 младих садница, додао је директор Ристић.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП