ПОЧЕЛО РЕНОВИРАЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ “ДУШАН СКОВРАН”

Општина Ћуприја је из Буџетског фонда за енергетску ефикасност Министарства рударства и енергетике до сада добила преко 50 милиона динара.

Након енергетске санације ћупријске Гимназије, у шта је уложено око 20 милиона динара, бесповратна средства за унапређење енергетске ефикасности за пројекат чија је вредност око 30 милиона динара, одобрена су за зграду Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран”. Радовима ће бити обухваћено унапређење термичког омотача зграде путем постављања термоизолације као и заменом фасадне столарије. На термотехничкој инсталацији биће уграђени термостатски вентили на свим грејним телима.

“Радови на санацији Музичке школе теку предвиђеном динамиком и очекујемо да комплетан посао буде завршен за два месеца”, изјавио је током обиласка радова Владимир Васиљевић, члан општинског већа задужен за спорт, културу и туризам.

Зграда Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” изграђена је 60-их година прошлог века, а до сада није било већих инфраструктурних улагања у њену санацију. Прво велико инфраструктурно улагање било је 2014. године када је урађена комплетна санација кровног покривача.

Радови на санацији мокрих чворова у наставном делу школе као и пратећем простору концертне дворане приведени су крају а планирано је да се санира канализациона мрежа која прави велике проблеме у просторијама у сутерену зграде.

Једна од већих инвестиција бити реконструкција грејног система школе, тј. прелазак са лож уља на гасификацију или прикључивањем на даљински систем грејања на градску топлану чији се пројектат приводи крају.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП