ПОЧИЊЕ ПРВА ФАЗА РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ И САНАЦИЈИ ВРТИЋА “ШЕЋЕРКО”

Почела је прва фаза радова на реконструкцији и санацији вртића „Шећерко“, који је у јунским поплавама претрпео највеће оштећење. Средства за реконструкцију вртића, у висини од 62 милиона динара, онолико колико је пројектом и било предвиђено, а обезбеђена су Уредбом Владе Републике Србије о државном програму обнове објеката јавне намене оштећених услед дејства поплава у мају и јуну 2023. године. У складу са уговором који су крајем августа потписали Министарство за јавна улагања и општина Ћуприја, спроведен је поступак јавне набавке и ових дана, очекује се почетак радова.

 У првој фази санације објекта, биће реконструисане подрумске просторије вретића, где се налазио вешерај и радионице, и који је у потпуности био под водом током поплава. Прва фаза радова обухватиће и санацију мокрих чворова, комплетну реконструкцију подова и плафона, постављање подног грејања, замену унутрашње и спољашње столарије и постављање нових електроинсталација” каже Снежана Илић, директорка ПУ “Дечја радост”

У току је селидба инвентара вртића, који ће до повратка деце у нове просторије бити распоређен у осталим градским и сеоским установама.

У вртићу “Шећерко” борави око 120 деце, која ће до завршетка радова на реконструкцији објекта бити распоређена у другим вртићима, и то, млађа и јаслена група у вртићу “Лептирић” ,средња и старија у Невену док ће припремно-предшколске групе боравити у ОШ “Вук Караџић”, додаје директорка Илић.

Ваља подсетити да су непосредно након поплава представници владе и ресорних министарстава обишли сва угрожена подручја, како би програм обнове што пре почео. Ћуприју је првог дана јула посетила министарка Јелена Беговић и том приликом најавила санацију оштећеног вртића.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП