ПОДИЗАЊЕ ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ ГРАЂАНА

Општина Ћуприја и предузеће PWW решили су да системски стану на пут непрописном одлагању кабастог отпада и грађевинског материјала. Tоком априла локална самоуправа потписала је уговор са фирмом PWW, вршиоцем комуналене делатности, која је обезбедила потребне контејнере велике запремина и обавезала се да у наредне две године бесплатно односи сав кабасти отпад који грађани депонују у њих. Према речима Мирослава Антонијевића, начелника Одељења за инспекцијки надзор, акција даје резултате јер је за протекла три месеца депоновано преко 60 тона кабастог отпада. Нажалост, много веће количине леже на местима која нису предвиђена за то стварајући дивље депоније. Оне се чисте, али поред њих или на истом месту убрзо се стварају нове – рекао је начелник Антонијевић.

Писање мандатних казни није дало резултате – рекао је Мирослав Антонијевић и нагласио да је једини начин утицати на подзање еколошке свести и савести грађана. Писање мандатних казни очигледно није решење, пошто несавесни грађани користе сваку слободну прилику за одлагање отпада тамо где му није место – рекао је начелник Антонијевић.

Акција одлагања кабастог отпада се наставља. Контејнери су размештени на одрђене локације у граду, са којима су грађани упознати преко обавештења које се дели уз рачуне за смеће и преко медија – рекао је Мирослав Антинијевић. Он очекује да у наредном периоду грађани више користе контејнере за одлагање кабастог отпада, а не да он завршава поред посуда за одлагање комуналног оптада јер екипе PWW-a такав отпад неће преузимати. Mесто кабастом и грађевинском отпаду је на старој ћупријској депонији, која је одређена за те потребе – закључио је Мирослав Антонијевић, начелник Одељења за инспекцијски надзор.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП