ПОКАЗНА ВЕЖБА ПРВЕ ПОМОЋИ УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ

Светски дан безбедности и здравља на раду, 28. април, ученици Медицинске школе обележили су показном вежбом и такмичењем из прве помоћи која је реализована у кругу фабрике СМП аутомотив у Ћуприји. Симулација показне вежбе у деловању у несрећама, у којој су учествовали и радници фабрике, приказана је са циљем да укаже на неопходност примене мера заштите на радним местима на којима постоји потенцијална опасност од повређивања и важности правовременог и адекватног пружања прве помоћи. Знање и вештине будући здравствени радници показали су у збрињавању повређеног приликом срчаног напада, прелома зглоба и отклањању страног тела из руке а њихова уиграност и спретност, као и до сада била је на веома високом нивоу.

Овом вежбом показали смо колико је прва помоћ значајна, пре свега у смањивању последица код повређених особа. Морам да нагласим да је интересовање средњошколаца за рад у секцији прве помоћи изузетно велико , нагласила је професорка Марија Петровић, и истакла да је интересовање средњошколаца за рад у секцији прве помоћи изузетно велико а ово је прилика да оно што смо месецима учили у кабинетима прикажемо и практично на терену.

 

За показну вежбу прве помоћи владало је велико инетерсовање радника компаније СМП Аутомотив који су се одлично показали у пружању прве помоћи повређенима као деомешовите екипе заједно са ученицима Медицинске школе. Заједничка оцена је да прва помоћ треба да постане део опште културе сваког човека па треба очекивати да се сарадња ове друштвено одговорне компаније и Медицинске школе неће завршити само на овом.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП