МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ БРАНКО РУЖИЋ У ПОСЕТИ ДОМУ СРЕЋНО – ПОНОСНИХ 50 ГОДИНА ДОМА УЧЕНИКА

Поводом обележавања пола века постојања и успешног рада, Дом ученика средњих школа “Срећно” посетио је министар просвете Бранко Ружић. “ Домови ученика су као што и сам назив каже, друга кућа, други дом за наше ученике коју у оваквим установама стичу нова знања, граде квалитетне навике и стасавају у добре људе. Драго ми је што је једна оваква установа, као што је Дом ученика средњих школа “Срећно” током пола века постојања, успела да се развије у савремену васпитно-образовну установу, која поред смештаја и исхране, велику пажњу посвећује и безбедности ученика, што је за родитеље од велике важности.
Министар Ружић је у свом обраћању медијима истакао да је Министарство просвете у последњој деценији кроз пројекат “Образовање за социјалну инклузију” успело да изгради, реконструише и опреми 13 домова за смештај ученика и студената и прошири капацитете за 3. 028 места. Вредност читавог пројекта је 32 и по милиона евра, нагласио је министар просвете Бранко Ружић, наглађшавајући да тиме Влада Републике Србије и Министарство просвете показују своју посвећеност стварању здравог амбијента за стицање нових знања, вештина и компетенција свих ученика.
“ У последњих седам година значајно смо подигли ниво квалитета смештаја, реновирали све просторије, набавили најсавременију опрему за рад свих организационих јединица, од кухиње до васпитне службе. Оно што је веома важно, значајно смо унапредили процес учења, што је резултирало високом просечном оценом “одличан” већ шест година у континуитету, истакла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика среддњих школа “Срећно”
На свечаној академији поводом великог јубилеја, додељене су плакете и захвалнице заслужним организацијама и појединцима.
Плакете су додељене Руднику мрког угља “Рембас” Ресавица, Недељку Ристановићу, првом управнику Дома, општини Ћуприја, мр Нинославу Ерићу, председнику СО Ћуприја, Марини Хасановић, начелници Одељења за послове ученичког и студентског стандарда Министарства просвете и Министарству просвете.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП