ПОНОВО РАДИ ГРАДСКИ ОРКЕСТАР!

Мелодијама из Поморавља, преко Иберије, високих Анда и руских степа, па опет назад до Балкана, до песама које су препознатљиве многом генерацијама, Градски оркестар и инструменталиста и диригент оркестра Богомир Лазић, још једном су показали да пауза коју им је донела пандемија короне, није утицала на то да се поново покрену и у оркестар доведу неке нове младе музичаре. Како је 2018. године, искључиво захваљујући ентузијазму професора Лазића овај оркестар и почео са радом, тако и данас његову мисију настављају неки нови клинци уз подршку Установе културе која је била и организатор великог пролећног концерта Градског оркестра.

” Моја идеја је била да граду поклоним нешто лепо, нешто што ће трајати и нешто што ће пре свега анимирати и афирмисати младе људе да се баве музиком. Ја сам се читавог свог живота бавио музиком, одрастао сам уз традиционалну народну музику и сматрам да је неговање традиције, наш залог који морамо да оставимо младим људима, каже Богомир Лазић
Већина чланова оркестра су основци и средњошколци, који већ похађају ОМШ “Душан Сковран”, али се захваљујући упорности професора Лазића, већина од њих опробала у музицирању на изворним инструментима, попут фруле.

Поред Установе културе и Градског оркестра, организацију концерта помогла је и општина Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП