КАД КАЖЕШ ЋУПРИЈА, МИСЛИШ НА АТЛЕТИКУ!

Више од 500 младих атлетичара, ученика основних школа из целе Србије, учествовало је на Државном школском такмичењу у атлетици које је одржано на градском стадиону “Александар Аца Петровић” у Ћуприји. Такмичари су се у мушкој и женској конкуренцији надметали у 10 дисциплина: у тркама на 60, 100, 300, на четири пута 100 метара, 800 и хиљаду метара, а од осталих дисциплина у бацању кугле, вортекса, скока у вис и скока у даљ.
“ Радује ме чињеница да је данас у Ћуприји, на најлепшем атлетском стадиону у Поморављу, присутно оволико деце и да је свих осам округа, послало такмичаре у готово свим дисциплинама. Веома је важно да се деца у овом узрасту определе за спорт, било као рекреативци или активни спортисти, истакао је Дарко Бајкић, координатор Савеза за школски спорт за Поморавски округ и додао да охрабрује чињеница да се све више деце опредељује за озбиљније бављење атлетиком и да се на оваквим надметањима постижу изузетни резултати.

Един Зуковић, селектор атлетске репрезентације Србије, чест је и радо виђен гост у Ћуприји на свим атлетским такмичењима која се у граду атлетике организују.

Школски спорт је база за младе таленте и генерално за развој спорта и атлетике у читавој земљи. Што се тиче младе атлетске репрезентације, многи наши спортисти који су на “скенеру” за камп атлетских нада, победили су на међуокружним такмичењима, и сада настављају са озбиљним тренажним процесом и даљим припремама. Оваква надметања у великој мери помажу да уочимо талентовану децу и касније их усмеримо на локалне атлетске клубове и укључимо их у атлетске кампове, чиме стварамо јачу базу за одабир квалитетних такмичар, на које касније можемо да рачунамо и као састав репрезентације

Протеклих година локална самоуправа много је уложила у изградњу и опремање постојеће спортске инфраструктуре, а захваљујући једном оваквом врхунском објекту, добили смо прилику да будемо домаћини атлетских такмичења највишег ранга, каже Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја
“ Радује ме чињеница да је оволико деце данас у Ћуприји. Наш циљ је одувек био да покажемо да смо град спорта, град атлетике у да се овде постижу врхунски атлетски резултати. Још драже ми је, што из Ћуприје у свет шаљемо овакву слику и што промовишемо спорт и здрав живот, у времену када нам се дешавају неке не тако лепе ствари, истакао је Ваиљевић.
Организатори Државног првенства су Савез за школски спорт и Спортски савез Ћуприје.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП