ПОПУЛАРИЗАЦИЈА КЊИЖЕВНОСТИ

Народна библиотека “Душан Матић” традиционално објављује листу најчитанијих књига домаћих аутoра, током протекле године. Та пракса ни овога пута није изостала.

Најчитанија књига на одељењу за одрасле је “Гори Морава”, Драгослава Михаиловића, друга је “Бродолом”, Владе Арсића, а трећа “Острошко тримирје – Со земљи”, Љиљане Хабјановић Ђуровић.

На дечјем одељењу највише се читала књига Ивана Коларова “Аги и Ема”, затим Нушићева “Аутобиографија” и као трећа је “Приче кратке за снове слатке” Александре Голубовић.

Задатак библиотеке је промоција читања. Можемо се похвалити да је и током протекле године број наших чланова порастао, како на одељењу за децу тако и на одељењу за одрасле. Током 2019. године број кросиника је са 3200 повећан је на 3500 – рекла је директорка библиотeке Љиљана Ђорђевић

Наш задатак током наредног периода биће да и даље радимо на промоцији читања и књижевности уопште, кроз организацију књижевних вечери, афирмацију нових или популаризацију већ етаблираних писаца, кроз организацију књижевних радионица за децу и одрасле и кроз повезивање више видова уметности, то јест тражења њихове везе са књижевношћу – нагласила је директорка библиотеке Љиљана Ђорђевић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП