ПОСТАНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИК

Бити на професионалној служби у Војсци Србије је пре свега велика част, па све остало што ово занимање пружа – кажу професионални војници десетар Немања Недељковић и разводник Милош Ракић. Они су након добровољно одслуженог војног рока решили да искористе погодности које пружа професионална служба. Своје боље сутра виде у униформи Војске Србије а то препоручују и осталим младим људима који размишљају о будућем занимању које им може обезбедити сигурност.

Подршку им пружају подофицири. Данас војска пружа низ погодности младим људима који желе да постану њени припадници у професионалном смислу и своје пословне каријере граде носећи униформу Војске Србије. Сваки посао који се ради са љубављу није тежак – каже старији водник прве класе Иван Томић, командир противпожарног одељења.

Командант Интервидовдког полигона Пасуљанске ливаде је мајор Предраг Милићевић. Каже да му је драго што све више младих људи своју професију види у Војсци Србије. Интервидовски полигон “Пасуљанске ливаде” има могућности за запошљавање нових професионалних војника. Поред сигурног посла и редовне плате они могу да остваре и разне друге бенефите, као што је напредовање у служби – рекао је мајор Милићевић.

Јавни конкурси за пријем грађанства у радни однос у Војсци Србије у својству подофицира и цивилних лица објављени су на сајтовима Министарства одбране и ВС. На конкурс за подофицире могу се јавити држављани Републике Србије који имају четворогодишње средње образовање и нису старији од 35 година, без обзира да ли су служили војни рок са оружјем. Изабрани кандидати ће бити упућени на Курс за подофицире у трајању од девет месеци, чијим успешним завршетком стичу услов за унапређење у чин водника и пријем у професионалну војну службу.

Општи и посебни услови за пријем, начин конкурисања, спровођење изборног поступка и остала неопходна обавештења у вези са конкурсима могу се погледати на сајту Министарства одбране. Конкурси су отворени до 31. марта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.