ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТРУЧНОЈ ПРАКСИ СА 55 МЛАДИХ

У просторијама јагодинске филијале Националне службе за запошљавање свечано су уручени уговори младима који ће у наредних неколико месеци обављати стручну праксу у јавном и приватном сектору. Према речима Светлане Митровић, в.д. директорке филијале, у првом кругу реализације програма потписани су уговори са 55 лица са подручја Поморавског округа.

Када је реч о младима који ће се стручно оспособљавати у јавном сектору, програмом ће им бити олакшано да испуне законску обавезу полагања стручног испита. Што се тиче оних који ће праксу обављати код приватника, значиће им радно искуство. Није занемарљива ни чињеница да ће, зависно од стручне спреме, сви они месечно добијати накнаду у износу од 22 до 27 хиљада динара.

Ово је тек прва фаза програма, у који ће до краја бити укључено укупно 147 младих људи. За ове сврхе држава је издвојила 90 милиона динара, што су озбиљна средства. Судећи према броју поднетих захтева, интересовање за програм стручне праксе је велико, на задовољство кандидата и самих послодаваца – закључила је Светлана Митровић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП