Позив послодавцима да се укључе у дуално образовање

Сви заинтерсовани послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину могу поднети пријаву до 30. новембра ове године. 

Послодавци се пријављују путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.Од следеће, школске 2023/2024. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи 72 профила.

Пријаве послодаваца су отворене до 30. новембра 2022. године.

Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2023. године.

За све додатне информације, привредници се могу обратити Привредној комори Србије- Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа, путем мејла marija.stojanovic@pks.rsили на телефон 034/338 077.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП