ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРОГРАМИ ПОДРШКЕ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Програм Европске уније за локални развој, ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције, објавио је јавни позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима регистрованим у једној од 99 локалних самоуправа укључених у програм. Европска унија ће са укупно три милиона евра кроз набавку опреме и увођење услуга подржати предузећа која су регистрована између 1. јануара 2016. и 31. децембра 2020. године и баве се производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке, каже Милица Чукарић, менаџер пројекта из области привреде и предузетништва Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

Висина подршке по појединачном пројекту за предузећа регистрована за производну делатност износи од 10.000 до 40.000 евра, а за предузећа регистрована за пружање услуга од 10.000 до 30.000 евра. У оба случаја обавезно је минимално суфинансирање од 20 посто вредности пројекта.

Други програм односи се на микро и мала предузећа и задруге које су регистроване најкасније 31. децембра 2020. године и која имају минимум једног запосленог. Ради о комбинацији бесповратних средстава, кредитних средстава и сопственог учешћа а износ који компанија у оквиру овог програма може да добије је 5 милиона динара уз сопствено учешће од 5 одсто и одређеног износа преко пословних банака и лизинг компанија које су укључене у овај програм.

Позив је отворен до 30. јуна 2022. године, а више информација о условима позива, начину конкурисања као и помоћи око потребне документација за пријављивање, заинтерсовани могу добити у Регионалној агенцији за економски развој Шумадије и Поморавља.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП